Connect with us

Cum să obţii un bronz perfect

Dacă ești pregătită să înfrunți razele ultraviolete în această vară pentru a obține un bronz natural de nota 10, află cum să-ți ajuți pielea să se bronzeze uniform și cum să o protejezi de efectele periculoase ale radiațiilor solare.

Bronzul este răspunsul natural al corpului uman atunci când încearcă să se protejeze de efectul razelor ultraviolete. Cheia unui bronz natural și sănătos este bronzarea pe o perioadă mai lungă de timp, folosind întotdeauna cremă de protecție sau ulei de plajă.

Pentru a obține un bronz natural în această vară, ai nevoie de răbdare. Dacă te expui prea mult razelor solare în prima zi, pielea ta va fi arsă și, orice bronz obținut rapid va dispărea repede, odată cu cojirea pielii.

Expunerea prelungită a pielii la radiațiile ultraviolete crește riscul de cancer de piele și îmbătrânește pielea prematur . Dacă ești hotărâtă să-ți asumi riscurile, ce pot fi evitate dacă alegi să folosești o cremă autobronzanta, află care sunt factorii de care trebuie să ții cont pentru a obține un bronz de nota 10:

Exfolierea

Înainte să începi sesiunile de bronzare pe plajă sau pe marginea piscinei, trebuie să îți exfoliezi cu grijă pielea.

Exfolierea te ajută să îndepărtezi celulele moarte, iar bronzul va rezista mai mult timp. Dacă ai deja o rutină regulată de exfoliere , nu trebuie să exagerezi. O exfoliere prea puternică îți va expune pielea nepregătită la razele soarelui și riști să-ți arzi pielea fără să obții bronzul dorit.

Acordă mai multă atenție coatelor, genunchilor și încheieturilor, unde pielea moartă poate rămâne neobservată mai mult timp.

Hidratarea

După exfoliere, hidratează-ți bine pielea înainte să începi procesul de bronzare.

Când te bronzezi trebuie să bei multă apă pentru a-ți ajuta pielea să reziste radiațiilor ultraviolete și să nu se usuce din cauza aerului fierbinte.

Băuturile alcoolice nu sunt recomandate în timpul în care te expui la soare dar, dacă plănuiești să bei oricum, nu bea nimic mai tare decât berea.

Aplică pe piele o cremă de hidratare cu cel puțin o oră înainte de a începe să te bronzezi, pentru a-i oferi pielii tale șansa să se protejeze corespunzător de efectele negative ale radiațiilor ultraviolete.

Protecția împotriva radiațiilor solare

Dacă ții la sănătatea ta, nu te vei expune prelungit la soare fără să aplici o soluție de protecție împotrivă razelor puternice ale soarelui.

Alege un factor de protecție (SPF) în funcție de nuanța pieli tale, dar nu coborî niciodată sub 10. Cele mai bune produse de protecție au și efect hidratant. Multe produse conțin și aloe vera, care îți va proteja și pielea, și bronzul odată obținut.

Aplică loțiunea sau crema protectoare după fiecare ieșire din mare sau din piscină.

Expunerea la soare

Pentru a-ți pune în pericol cât mai puțin sănătatea, cele mai bune ore pentru bronzat sunt dimineață (8-10) și seara (17-20).

Evită expunerea la soare între orele 10 și 14, deoarece nivelul de radiații este de două ori mai dăunător pielii pe timpul verii în acest interval!

În funcție de culoarea pielii, începi expunerea la soare moderat: 30 de minute în prima zi pentru un ten normal, însă doar 10 minute pentru tenul foarte deschis la culoare.

Poți dubla timpul de expunere în fiecare zi, însă nu depăși limită de două ore pe zi, avertizează dermatologii. Dacă petreci mai mult de două ore pe zi în încercarea de a obține un bronz perfect, riscul de cancer de piele crește semnificativ.

Bronzul uniform

Pentru a obține un bronz uniform, trebuie să-ți schimbi poziția la fiecare 15-30 de minute.

Ține cont de faptul că diferitele zone ale corpului se bronzează în mod diferit.

Spatele și fața se bronzează cel mai ușor, însă părțile laterale ale corpului și partea din spate a brațelor se bronzează mult mai încet.

Evită expunerea prelungită la soare a gâtului și a interiorului articulațiilor brațelor, zone foarte sensibile și predispuse la îmbătrânirea prematură a pielii.

Cu răbdare și atenție la nevoile pielii tale, poți obține cel mai reușit bronz natural în această vară.

ECHIPA NOASTRĂ RECOMANDĂ TIKI VILLAGE