Connect with us

Mergi la piscina deja? Ai grija de frumusetea ta!

Până când vei ajunge-în sfârșit-la mare, te poți pregăti în acest sens mergând la piscină. Este un loc minunat, unde te poți relaxa și poți anticipa astfel fericitele zile care se apropie. Dar, pentru a te bucura de plajă și pentru a evita surprizele neplăcute, este bine să ții cont de o serie de reguli-pe cât de simple, pe atât de importante.

Nu te amăgi cu ideea că soarele nu este dăunător. Chiar dacă nu ești pe nisipul fierbinte, razele sunt la fel de periculoase pentru epidermă. De aceea, protejează-te corespunzător, cu produse conținând factor de protecție.

Părul nu trebuie uitat. După ce te întorci acasă, spăla-te pe cap, usucă-te prin tamponare cu un prosop moale și aplică o mască specială, care hidratează firul din belșug. În caz contrar, clorul din apa de la piscină va duce la deshidratarea părului și la pierderea strălucirii naturale a acestuia.

Este esențial să-ți protejezi fața de razele soarelui (între altele, acest lucru previne apariția ridurilor), dar ai grijă: dacă porți pălărie de soare și stai sub umbrelă, poate n-ar fi rău să folosești un autobronzant ușor. Altminteri, riști că față să fie mult mai deschisă la culoare comparativ cu restul corpului, iar contrastul este cel puțin ciudat.

N-ar fi prea recomandabil să te fardezi. Dacă ții neapărat, poți folosi mascara rezistentă la apă și un gloss incolor. În tot cazul însă, nu uita de un balsam protector pentru buze.

Dacă ai părul lung, poartă-l prins în coadă simplă sau într-un coc. Știu că imaginea unei femei cu părul lung, lăsat liber și stând pe marginea piscinei este foarte tentantă, dar nu ți-aș recomanda să procedezi astfel. Nesuferitul clor din piscină favorizează încurcarea părului. (Dacă tot a venit vorba, după ce l-ai spălat, descurcă-l cu ajutorul unui pieptene cu dinții rari).

Pentru a preveni transpirația feței și acumularea de sebum, folosește șervețele cosmetice speciale, care absorb excesul de sebum, ajutându-te să îți menții tenul proaspăt și mătăsos.

Protejează-ți și unghiile, prin aplicarea unui strat subțire de lac incolor, care conține filtru de protecție împotriva radiațiilor ultraviolete. Dacă ai de gând să mergi mai multe zile la piscină, refă-ți manichiura la fiecare două zile, ștergându-ți unghiile cu dizolvant și aplicând din nou lacul protector.

Vrei să te parfumezi? În acest caz, orientează-te spre un parfum ușor, cu un conținut redus de alcool (în felul acesta, vei preveni transpirația) sau, și mai bine, înainte de a merge la piscină folosește o loțiune de corp parfumată.

ECHIPA NOASTRĂ RECOMANDĂ TIKI VILLAGE